Vi har knapt klart å lande etter tidenes heftigste åpningsdag – TRE utsolgte konserter! – men nå er det på tide å forsyne oss av aktivitetene til dag to!

«Festival, er det ikke steindyrt, da?» Nei – Canal Street byr på masse gratis moro!

Hver dag er det barna som er først på’n, i dag er BarneStreet i full sving på Kanalplassen fra klokka 11. Sånn ganske nøyaktig klokka 12 kommer merkelige Bare Egil Band og forteller noen skrøner og traller noen sanger. Moro for liten og stor! Og gratis, selvfølgelig.

Også de voksne får sin gratisdose med underholdning når italienske Lo Copapan Ensemble spiller opp til jazzbrønsj på Poppes plass klokka 13. Ta med en venn, nyt en lunsj ved et av de tre utestedene rundt plassen, og vugg med på de smektende klezmer- og gypsytonene fra det unge bandet.

Nevnte vi ungdom? I dag er første dag av to for talentscenen UnderStreet! Kom til jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen og gi din støtte til de kommende stjernene; her blir det både sinnarock og nydelig r&b. Første artist av tilsammen seks denne dagen går på scenen klokka 13; hver artist spiller i ca 20 minutter. Gratis inngang!

Tre kveldsscener

Hovedscenen på Sam Eyde byr på helnorsk aften; kvelden innledes klokka 17 med oppadstormende og drivende dyktige Halie, før underfundige Black Debbath deler ut noen spark i ulike retninger, fra klokka 18.30. Populære Gåte har samlet troppene for comeback og har på ingen måte tatt skade av pausen; se og hør selv cirka klokka 20.15. Siste band ut på hovedscenen torsdag er deLillos – en introduksjon her er vel rimelig overflødig. Med over 30 års fartstid på radio og topplister spår vi høy allsangfaktor når de entrer podiet ca klokka 22.15!
Har du ikke billett til denne konsertkvelden kan du kjøpe det online, på Festivalkontoret eller hos Arendal Turistkontor i Kloa.

Jazz i flere smaksutgaver

Lo Copapan Ensemble frakter instrumentene sine over fra Poppes plass til hotellet i tide til å spille opp som første artist på jazzscenen, klokka 19. Deretter er det Hot Club de Norvège som kanskje gir en forsmak på jazzpikniken fredag; denne turnérunden markerer siste tur med bandet for gitarist Jon Larsen – få det med deg! Jazzkvelden rundes av med konsertprosjektet Dream. Her var det meningen av Paolo Vinaccia skulle spille, sammen med Eivind Aarset og Ståle Storløkken. Da det etter hvert ble klart at dette ville bli en umulighet pekte Vinaccia selv ut sin erstatter, den erfarne perkusjonsvirtuosen Audun Kleive. Dette blir en spesiell konsert, som vi ser frem til å dele med dere gode publikummere.

Forfattere med rockefot

Bokbad med påfølgende konsert er nå i ferd med å bli en tradisjon! Det er nemlig tredje året på rad vi kan presentere denne kule kombinasjonen, og i år er det Levi Henriksen & Babylon Badlands som står på plakaten. Dørene til dette arrangementet åpnes klokka 19, i Bankgården.

Inn i natta med åpen mikrofon og DJ lounge

En tradisjon er i alle fall jammen på jazzhotellet hver natt etter at konsertene er slutt! Husbandet stiller mannssterke, Julian Bjorå og Oilly Wallace er med, og så blir spenningsmomentet hvilke av kveldens band og artister som lar seg lokke til en ekstra innsats..! Skulle de nøle, er det plenty av dyktige musikere blant våre lokale venner som nok ikke lar anledningen gå fra seg. DU bør ikke la anledningen til å la deg underholde og imponere gå fra DEG!

Vi CS i byen!

Bildet i toppen er fra Gåtes opptreden på «Festidalen» tidligere i sommer (foto: Lars Martin Teigen).