I am K (foto: Tobias Hole Aasgaarden)

I am K – fascinerende og vakker elektronisk pop fra Kristiansand til Pollenkonserten 27. juli.

– Vi var kanskje ikke de flinkeste og kuleste, så vi fant sammen for å spille musikk. Den skulle ikke være vanskelig og flinkis, men uten rammer og bare fin. I starten var ideen vår å covre elektronisk musikk – med vanlige instrumenter!

Lovordene hagler over I am K etter albumdebut og festivalsommeren 2018, hvor de blant annet spilte på Skral.

Bandet het først Kelvin, men droppet navnet da de fant ut at det var et engelsk og større band som het det samme. Så ble det I am K – som står for I am okay. Og okay ble det: Fra erklæringen fra britiske Clash Magazine – som etter å ha hørt I am K på showcasefestivalen Spot i Danmark i 2016 skrev at bandet ville komme til å lage en «Europe wide hit record» – via å vinne oppvarmerjobb for ZZ Top i Polen samme år, hele veien fram til at I am K innledet 2018 med å vinne den såkalte Vestlandssatsinga i slutten av februar.

Våren 2018 slapp de så debutplaten «Humans». Bandet hadde først tenkt å gi ut debuten selv, men ble signert på bergensselskapet Apollon Records. Fine anmeldelser ble etterfulgt av en travel festivalsommer i spennet bluesfestival i Skånevik og Malakoff-rock, til Mablis og Skral Festival.

Bassist Brynjar Blomvik er fra Ålesund, gitarist Nicholas Van Eck er fra Sande, keyboardist Torstein Lauvvik Ørland er fra Tananger men jobber som lærer ved Skeisvang videregående og bor i Haugesund, trommeslager Daniel Hinderaker har opphav i Flekkefjord, mens Oda Ulvøy er vokalist fra Kongsberg.

Foto: Tobias Hole Aasgaarden

Kvalifikasjoner

, ,

Publisert

8. mars 2019

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.