Simen Lyngroth

I november gav Simen Lyngroth ut sitt debutalbum, Take All The Land, som høstet lovord og spilletid på radio i Tyskland, England, Frankrike og Polen. Den britiske musikkanmelderen Barry Page omtalte han som «the most promising new act of 2017».

Låten «The Waves» klatret opp på musikkbloggen Electricity Clubs liste over årets 25 beste låter, hvor albumet beskrives som impressive Radiohead-inspired electro-balladry. Hjemme i Norge havnet låten på listen over årets 50 beste låter til musikkblogger Erik Valebrokk.

Simen Lyngroth pakker sin myke stemme og vakre sanger inn i et røffere og mer kantete lydbilde. Det britiske musikkmagasinet Clash Magazine beskriver musikken som impressively polished yacht-rock. Etter opptredener på festivaler som SØRVEIV og SPOT (Danmarks svar på by:Larm) signerte Simen platekontrakt med det velrenommerte Bergen-selskapet Apollon Records. I november 2017 kom debutalbumet! Albumet er produsert av Christer-André Cederberg (Honningbarna, Maria Mena).

Simen er født og oppvokst i Froland, og har vært en av tre medlemmer i popgruppa ASK siden starten i 2007. Visepoptrioen Ask har i en årrekke markert seg som et av de sterkeste og mest omtalte bandene på den sørlandske musikkscenen. Med en visjon om å formidle egne komposisjoner på en organisk og ærlig måte har Ask klart å fenge et stort publikum. De tre medlemmene Andrea Ettestøl, Simen Lyngroth og Karsten Tønnessen begynte å spille sammen allerede i 13-årsalderen. Dette resulterte i et særegent samspill og låter med en tydelig signatur.

Simen har spilt på Canal Street hovedscene før, i 2015 med ASK. Denne gangen er det altså med sitt soloprosjekt, som stadig vokser.

Del på:
Kvalifikasjoner

, ,

Publisert

1. mars 2018

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.