Inger Marie Gundersen

,
Inger Marie Gundersen (Foto: Rita Tvede Bartolomei)

Feels like home – Inger Marie med nytt album og releasekonsert på Canal Street lørdag 28. juli! Det er med glede vi presenterer nyheten om et nytt plateslipp og release-konsert på Canal Street fra Arendals egen Inger Marie Gundersen. Vi feirer hennes bemerkelsesverdige karriere med en flott konsert lørdag 28. juli på Clarion Tyholmen hotell.

Dette er hennes femte soloalbum, og en bunnsolid leveranse. Albumet «Feels like home» gis ut på det danske plateselskapet Stunt records/Sundance Music. Produsent er trompetisten Per Willy Aaserud. Medvirkende musikere:
Jarle Vespestad (trommer) – Hallgrim Bratberg (gitar) – SungSu Kim (bass) – Rasmus Solem (piano, orgel, synth) – Per Willy Aaserud (trompet/produsent) – Bendik Hofseth (saksofon) – Kristiansand Strykekvartett ( strings).

Hun har føttene plantet i melodiøs jazz, med et lydbilde som blander seg med pop. Stemmen hennes er moden, trygg og myk. Fylt av sjel og inderlighet. Hun tolker og formidler repertoaret hun velger med originalitet og særpreg. For mange i Norge er hun, enn så lenge, en litt skjult perle.

Siden 2005 har Inger Marie turnert og gitt konserter både her hjemme, i Europa og ikke minst i Asia. Hun har bl.a. gjort flere turneer i Japan og til sammen 20 konsertturneer i Sør-Korea, hvor hun er en høyt skattet stjerne. Se video fra Sør-Korea.

Litt om Inger Maries karriere

Etter 25 år i bransjen, med blant annet egen jazzkvintett My Favorite Strings, ble debutalbumet hennes «Make This Moment» utgitt i 2004. Albumet ble etter hvert utgitt i over 25 land, og hun har turnert både i Asia og i Europa. Hun har slått spesielt godt an i flere land i Østen, som blant annet Sør-Korea og Japan. I april 2007 hadde hun åtte utsolgte konserter på fire dager på den berømte Cotton Club i Tokyo. I samme måned i 2008 var hun tilbake og spilte åtte nye konserter på samme plass. Etter to konserter og tre TV-opptredener i Korea høsten 2005, lå albumet på bestselgerlista i et halvt år etterpå. Plate nummer to, «By Myself», har endel eget materiale, men også låter ifra Hank Williams, Rod Stewart og U2. Albumet ble innspilt i Göteborg med den anerkjente danske produsenten Søren Sigumfeldt. Hun hadde med håndplukkede musikere fra Arendal og den svenske gitaristen Ulf Wakenius i studio.

Albumet «For You» fra 2011 ble i mai 2012 det bestselgende jazzalbumet hos FNAC Champs-Élysées i Paris.

Sangen «Will you still love me tomorrow» fra debutalbumet ble innspilt i NRK-studioet i Kristiansand 5. juni 2004 og ble listet på NRK P1. Den har blitt utgitt på fire samlealbum, sist på «Close to you», utgitt 22. mars 2008 i Hongkong, av Universal Music Group.

Bilder fra en tidligere CS-konsert med Inger Marie:

Inger Marie i Bakgården 2012

Kvalifikasjoner

, , , , ,

Publisert

8. mars 2018

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.